vrijdag 16 mei 2008

Dia de aniversario



Op zaterdag 10 mei werd de verjaardag van NPH Nicaragua uitbundig gevierd. In Nicaragua bestaat NPH nu 14 (of was het nou 13) jaar. Het was een gezellige dag vol met activiteiten tot je omviel van de vermoeidheid. De gebruikelijke mis was nu om half 10 's morgens, en daarna begonnen de spelen. Alle kinderen, dus ook van Managua waren ingedeeld in teams en ze waren de hele dag bezig 21 spelen af te werken, door de modder kruipen, steltlopen, verhalen voorlezen, snoephappen van alles.

Daarna was iedereen natuurlijk erg smerig, door de modder, maar ook omdat het zooo heet was dat, ook als je de hele dag niks (actiefs) deed, drijfnat van het zweet was zoals ik. Die avond kwam er voor het eerst een wolkbreuk! En die had zich 's middags stiekem aangekondigd, met een mooie regenboog.










Nadat iedereen zich had opgefrist, begonnen de "miss- verkiezingen".
Al weken eerder waren de dames aan het voorbereidingen en waren er voorselecties geweest, en op deze bijzondere avond zou de daadwerkelijke "Reina" opstaan! En wat is ze mooi hè? Klein van stuk, maar charmant en een lijfje van elastiek! Het leek alsof ze haar leven lang op hoog niveau ballet had gestudeerd!

De koningin van 2008

Inmiddels begon het ook heel erg hard te regenen en koelde het af, dat was erg aangenaam, met name voor de vrijwilligers. De kinderen klagen dan snel dat het koud is, "frio frio". Het ging zo te keer dat de gehuurde muziekinstallatie verplaatst moest worden en het was onmogelijk 1 seconde in de regen te staan want het was net een waterval, met wind!
Om 9 uur was het tijd voor " de taart" werd mij verteld. Ik had geen idee dat dat zo'n groot gebeuren zou zijn. Er was voor elk land van NPH een taart in de kleur van de vlag gemaakt, veel kleurstof heel veel suiker, heel veel gesmul. 6 van die enorme taarten gleden door de keeltjes van de kinderen! Dat was ook mijn diner die avond.
Verder was het de bedoeling dat er nog gedanst werd tot 12 uur 's nachts. Het was een heus feest die verjaardag. En nu weet ik dat het de 14e was!

9 heerlijke taarten voor elk NPH land 1