zaterdag 19 april 2008

Poezenboel en werk




De laatste weken zijn er hier een aantal bewoners bijgekomen in het vrijwilligershuis. Het was niet de bedoeling, maar toch kon ik de stakkers niet buiten laten staan. Tigra de poes van de buren wilde niet mee verhuizen, bleef steeds hangen bij ons al brachten we haar elke dag een keer naar haar nieuwe huis, en ineens bleek ze ook nog zwanger te zijn! Dus heb ik over mijn hart gestreken en een doosje klaargemaakt en een nacht lang als verloskundige gewerkt. De opbrengst was mager, 1 wurm, 1 gestreept poesje en een dode. De volgende morgen waren er nog 2 levende poesjes, de dode had ze opgegeten! Inmiddels is ook het wurmpje gestorven, het was ook véél te klein, met de ander gaat het goed, we noemen hem Osito, " beertje". In dezelfde week klonk er steeds kattengejank uit een boom voor het huis, en er zat een piepklein zwart bang poesje in te gillen. inmiddels heeft Snoetje haar eruit gekregen. Het beestje dacht vast dat Snoet zijn moeder was. Maar Snoet is helemaal geen meisje, maar blijkt een jochie met 1 bal, maar dat hindert niet. Zij spelen nu dag en nacht samen, maar het poesje is nog steeds bang.

Osito:

We geven Tigra en Osito straks weer terug aan de eigenaar, maar hij is ineens verhuisd naar een andere werkplek, dus ik hoop dat dat nog lukt. Alles gaat hier altijd plotseling.
Plotseling moet er ineens iets, of onverwacht verdwijnt er iemand.

Vorig weekend gingen Anne en ik naar Managua voor kunstmateriaal inkopen en een workshop geven aan de jongens.
Goed gecommuniceerd van te voren zodat alles door kon gaan, met 2 of 3 verschillende mensen. En toen we aankwamen was "meneer de verantwoordelijke" vergeten de sleutel achter te laten, dus hadden we geen papier, potloden en andere dingen die nodig zijn voor een tekenles.
Gelukkig ben ik inmiddels wel gewend dat er dingen altijd anders gaan dan dat je denkt, en had ook andere opdrachten bij me dan dat ik van plan was te geven, en altijd een paar potloden en gummetjes.
De flesjes van het Altra College. De bedoeling is dat er een ontwerp gemaakt wordt van een drankje dat nog niet op de markt is, dus zowel smaak als logo en vormgeving bestaan nog niet. Doe je best.
Met Zmok kinderen krijg je dan snel poep- en kots drankjes, maar hier kwam er zelfs een nieuw watermerk, wijnen en geheel nieuwe creaties.
Ook al hadden we niet genoeg potloden, een paar stiften en wat verf wat Anne eigenlijk voor wat anders nodig had, ze improviseerden erop los!






En nu heb ik een andere tijd voor de boeg want Roos komt op bezoek, Hoera vakantie!!!

en Anne gaat volgende week naar huis......